zondag 24 mei 2015

Zondag 24 Mei: Åna Sira - Hauge

Tijdens het ontbijt voelden we letterlijk en figuurlijk de bui al hangen.


We zouden en moesten er toch aan geloven.  Dit terwijl vandaag onze koninginnenrit op het programma staat.  We moeten twee hoge pieken over,  274 en 200 hoogtemeter.  Door het hoogteverschil over een korte afstand, slechts 18 km, zitten er ook een aantal pittige haarspeldbochten tussen.  In de gietende regen is dit niet echt plezant.  Je hebt regenkledij aan maar je zweet onder je pak.  Dat betekent nat aan de buitenkant maar ook aan de binnenkant.  Het zou een prachtige rit, tussen afzien en genieten moeten worden.  Maar het werd eerder tussen afzien en nog meer afzien.  Het genieten van de vergezichten en de monumentale plaatsen lieten we aan ons voorbij gaan omdat het niet leuk is af te koelen en koud te krijgen in de gietende regen.
We fietsen vandaag maar 20 kilometer en vinden kort na de middag gelukkig onderdak op een camping die een tweetal kilometer van de route verwijderd ligt.
We besluiten er naartoe te fietsen, geen slechte beslissing, het regent nog harder en blijft regenen tot 18u.  Terwijl ik hier zit te typen klaart de hemel open en piept het zonnetje op mijn hoofd.  Heerlijk om hem/haar dan toch nog eventjes te zien.
Van die leuke Alpense haarspeldbochten.  Eigenlijk wel genieten als je in het juiste ritme geraakt.



We komen, naar ik vermoed,  voorbij het hoogste punt van de Nordsjø.




Jøssingsfjorden:  een bekend stukje Noorse geschiedenis schijnt hier geschreven te zijn tijdens WOII. cfr. "het Altmark incident". Je zou het niet zeggen dat je hier aan de Noordzee bent.  Maar een zeeschip vertelt me iets anders.  In de verte zie je iets van de Noordzee piepen.


Helleren: Dit schijnt één van de bekendste huizen in Noorwegen te zijn.  Een werkmanshuis van de jaren 1700 dat onder een rots staat.  Ik dacht het nog ergens gezien te hebben en ik denk, als ik het goed voor heb, dat het thuis bij 'Bert&Barbara' op hun laptop was.



Voor de rest niet veel foto's door de vele regen.   Het zouden toch maar bedampte beelden zijn.
Volgens de voorspelling zou het morgen terug mooi weer moeten zijn.  Laat ons hopen.
Voor de rest terug wachten op een nieuw WiFi moment uit Noorwegen.  Het is hier niet altijd even makkelijk om een goed WiFi punt te vinden.
Veel leesvoer ineens en dan terug een dood moment.  We doen ons best.
Hoe zwaar het ook is, ik denk dat we het einde wel zullen halen.
Nog 25 dagen tot de boot en slechts een 450 km te gaan.
Binnen enkele dagen verlaten we, ter hoogte van Vik, de NSCR voor een eigen detour richting Kjerag en Preikestolen.  Het schijnt er prachtig te zijn.  Naar ik hoorde is de weg daarheen sinds vorige week pas geopend en zou je er tussen sneeuwmuren van 9 meter hoog rijden.  Na wat eilandhoppen pikken we, ter hoogte van Haugesund, terug in op de route.

Vele groeten uit het niet altijd zo zonnige Noorwegen.


5 opmerkingen:

  1. Dat we niet altijd weten wanneer er een bericht zal verschijnen maakt het spannend! Ik vertel veel over jullie avontuur, want ik bewonder jullie ongelooflijk. Er wordt dus veel aan jullie gedacht! Hopelijk geeft dit wat psychologische moed op regenachtige en winderige dagen. Geniet van elkaar en van de natuur. En na regen komt zonneschijn! Bedankt voor de vele mooie verhalen en foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jullie hebben niet veel geluk met het weer zulle!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Er komt nu toch wel eens een zonnige periode voor julli! Wij gunnen het jullie van harte !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ja, dat is zo, we vertellen erover en iedereen is onder de indruk!
    amaai, wel chique van Gundar en Kurt, echte trekkerskameraadschap :)
    hopelijk is Fré er ondertussen helemaal door,
    en zelfs met die regen is de natuur indrukwekkend!

    heimelijk 's nachts de was doen, de tent opzetten in een speelpleinprieeltje, jullie trekken wel je plan zeg! volgens mij haal je zo vast en zeker wel het einde..

    geniet van de detour!! Xx

    BeantwoordenVerwijderen