zaterdag 2 mei 2015

Dinsdag 28 April: Lysegårdens - Malö

We moeten weer verder.  Gisteren was een nogal zware dag.   Het was ook onze eerste dag op Zweedse bodem en we wisten direct hoe laat het was.  Redelijk pittig maar wel fantastisch mooi.  We genieten nog wat van onze laatste shelter maar moeten dan toch uit de veren (echt waar onze slaapzakken bevatten veren) om onze tocht verder te zetten.
Maar eerst:
Het gezamenlijk hygiënisch moment van de dag.  Tanden poetsen.



Blij met het zonnetje die piept tussen de wolken.




Deze brug werd, begin jaren 80, in een recordtijd van 17 maanden gebouwd.  De vorige brug werd in augustus 1980 aangevaren door een schip waarbij de brug is ingestort, hierbij vielen slechts 8 doden.
Indrukwekkend om hierover te fietsen.  Deze burg brengt ons naar het eiland Tjörn.



Tijdens de lunch nemen we het uitzicht er graag bij.


Als je goed kijkt zie je aan de andere kant van de weg een collega fietster.


We rijden nu door een mooi stukje scherengebied van Zweden.  Trouwens ook één van de mooiste stukjes van 'onze tocht' door Zweden.  Er zitten wat pittige klimmetjes bij die onze fysieke paraatheid serieus aan de tand voelt.  We rijden nochtans langs de Noordzee.  Je zou het niet altijd zeggen maar toch is het zo


Een kleine overzet naar het eiland Malö. Zo zijn er een drietal om de verbinding tussen verschillende eilandjes te voorzien.  We dachten om op dit eiland in een jeugdherberg of op de camping te slapen.  Het werd alweer 18u en we waren nog onderweg.  Eenmaal ter plaatse is alles nog gesloten.  Dan maar wat verder fietsen op zoek naar een lege plaats om onze tent op te zetten.
We spreken onderweg iemand aan die ons een plaatsje wijst waar het geen probleem is.  Hij zegt ons: "Sleep there, you 've got the law behind you".  Terwijl we de tent opzetten, stopt er plots een auto met daarin de man die ons de plaats toegewezen heeft.  Hij brengt ons water en fruit.  Super vriendelijk.



We slapen met de Noordzee in onze achtertuin.  Je zou het niet zeggen maar toch is het zo.
De Noordzee ziet er hier totaal anders uit dan bij ons, maar hij is wel even nat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten