vrijdag 15 mei 2015

Vrijdag 15 Mei: Dyrepark Kristiansand

Een druk weekend: brug van Hemelvaart maar we wagen het er toch op. We boeken twee nachten in 'De ark van Noah' (grenst aan het park) met aansluitend het bezoek van het 'Dyrepark'. Dit bestaat uit twee delen: zwempark en het interactieve dierenpark. Gisteren na onze korte fietstocht zwommen we de hele namiddag in het zwempark. 
Alles was dicht en het buffet in het hotel leek ons te duur. We fietsten richting Ikea maar helaas... niet open. Dan maar op zoek naar ... ja je kunt het raden: geen frietjes maar pizza.

Vandaag stond het dierenpark op het programma, foto's spreken voor zich: 

Kijken op het plannetje en we beginnen eraan.






De jungle in: 


Rodelbaan:


Zelf te besturen autootjes met het nemen van de boot van Denemarken naar Noorwegen (in realiteit ook zo!)




Een heel bekend sprookje dat elk kind hier in Noorwegen met de paplepel wordt ingegeven: Kardemomme. Daarrond bouwden ze een heel dorp, zie link: When_the_Robbers_Came_to_Cardamom_Town


Bij de barbier en in de gevangenis van Kardemomme:




Een 'moose', spijtig genoeg niet in het wild...


De papa laat zich ook eens gaan:


En natuurlijk: de boomstammetjes. Deze morgen als eerste attractie gedaan met het hele gezin. Feline vond het minder leuk. Daarom als afsluiter zonder haar.


Op de achtergrond de papa die de dochters helpt naar boven klauteren. Rosalie blijkt er een krak in te zijn en op de onderste foto durft Juliette noch naar boven noch naar beneden...



4 opmerkingen:

  1. Dat zag er een super leuke dag uit! Goed om te zien dat de kindjes voldoende afwisseling hebben en ook echt vakantie hebben op zo een momenten! Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er leuker uit dan gisteren op de Meifoor ! Zo heeft Fré hem eens kunnen uitleven !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. vandaag is dat hier precies maar een grijze en regenachtige dag, ik denk dat ik er momenteel niet doorga met mijn fiets om boodschappen.. oh nee.. :) ideaal weer om de update van de laatste dagen te lezen!
    ja Jana, het puddingbenen en tranen-moment, we leven met je mee hoor xx
    en Fré, bij mij zou het een complete afgang zijn met zo'n straf stukje bergop in de stad, hahaha
    grappige foto's van de meisjes ook, dat park ziet er vree tof uit! (zou Juliette daar lang aan de blauwe berg gehangen hebben..?)
    hopelijk verder nog goeie banden en benen, niet in elkaar zakkende puddingen en veel prachtig gekleurde avondlucht als leesachtergrond!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lieve Jana, 't is een prestatie dat je nog maar 1 keer puddingbenen en een huilmomentje gehad hebt! Ik vind het prachtig wat je doet en je weet dat wij dat niet zouden kunnen ! Petje af! Ondertussen is 't hier toch wel stil zulle! Gelukkig huilen de kindjes daar bij jou nog af en toe want hier gaan we dat niet meer kennen als jullie terug zijn! Kun je niet eens een filmpje van het huilmomentje doorsturen zodat we dat af en toe eens kunnen opleggen? (grapje) !! Veel stevige benen en een goed humeur voor de volgende dagen toegewenst! En ook veel zon en geen druppel regen! Groetjes!!!

    BeantwoordenVerwijderen