zondag 17 mei 2015

Zaterdag 16 mei: Kristiansand - Agderstrand

We verlaten pas tegen de middag ons 'schip' Noas Ark. De weersvoorspellingen zijn weer mooi uitgekomen: water gieten tot aan de middag. We kunnen er niet eeuwig blijven en besluiten dan maar om te vertrekken.



Heel mistig met heel wat stops: regenbroek af / aan, regenhoes fietskar open / dicht, poncho af / aan, ...



Kristiansand is een grote stad die we bezichtigen van in de verte, even door de winkelstraten wandelen met de fiets aan de hand en dan er weer door.



Grote boten van dichtbij, met auto's die erop en eraf moeten, blijven toch een schitterend beeld waar we even een stop voor maken. Hier was het mogelijk om terug naar Denemarken te gaan... We besluiten toch om ervoor te blijven gaan. 

In de beschrijving van de informatiebrochure North Sea Cycle Route krijgen we vanaf Kristiansand kleurcode zwart (level 6, we hebben er dus al 5 opzitten) = zwaar traject (= als je per dag 60 tot 65 km doet is het tot 3 uur per dag klimmen). We steunen elkaar en spreken af dat we op tijd stoppen want als je de helling toch niet meer op kan heeft het geen zin om door te gaan.


Eindelijk komt de zon er in de late namiddag door en wordt de zee weer mooi blauw.




We hadden op de kaart gekeken om een ideale slaapplaats te vinden en het was wat gissen. Tot onze grote verbazing konden we vanavond slapen als echte indianen. Dankzij juf Nancy waar Juliette en Rosalie bij gezeten hebben wisten zij er al alles van. Nu in realiteit.
Er was een feestje aan de gang daarbinnen daarom was het even wachten. Dan maar eten in de koude en verschrikkelijk harde wind die we vandaag voorgeschoteld kregen.



Alles was er aanwezig: speelplein, toilet, warm water en animatie door de feestgangers.


Dan maar alles binnenzetten: er was plaats genoeg. Even wachten tot de rook van het vuur opgetrokken was voor we konden slapen.


2 opmerkingen:

  1. Zalig! Slapen in een teepee! Zoals echte indianen! Sten heeft sinds gisteren ook z'n eigen speelteepee 😉 hihi! Dikke kus!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat leuk voor de meisjes! En was papa de indiaan in de tipi ?

    BeantwoordenVerwijderen