zaterdag 2 mei 2015

Donderdag 30 April: Skärholmen - Grebbestad

's Morgens terug regen, regen, regen en nog eens regen.  We slapen wat uit en zitten de regen uit in ons appartementje.  De  kinderen kijken een filmpje of twee, mama en papa plannen wat we zullen doen.  De vrouw des huizes weet me te vertellen dat het rond de middag zal opklaren.  En wat blijkt, de weersvoorspellingen lijken hier te kloppen.  Na de middag op de fiets dan maar.  Een korte rit richting Grebbestad.


Soms is er toch nog zusterliefde.



Na een tiental kilometer houden we halt in Fjällbacka.  Deze stad is bekend van Ingrid Bergman.
Een gezellig mooi havenstadje die rond een berg rotsen, van 78 meter hoog, ontstaan is.  Tussen de opklaringen is er toch nog wat regen.  We schuilen, en nemen onze lunch, in een ijskraam dat nog niet open is.  Daarna doen we een wandeling op de rotsen naar het hoogste punt.


Geen enkel speelplein laten ze links liggen.






Opgepast voor vallende stenen.


Gelukkig zijn er ook trappen.


Het uitzicht over de eilanden en de Noordzee is fantastisch.



Voor Grebbestad toch eventjes shoppen in een 'gigantische' outdoor en sport winkel.  Voor de kinderen is er een schitterend speeldorp terwijl mama en papa eens door de winkel lopen en de koopjes uitzoeken.


's Avonds in Grebbestad lijkt het weer toch volledig opgeklaard.  Onze jeugdherberg bevindt zich in de haven aan de aanleg steigers van de boten.  Tijdens een wandelingetje genieten we nog na van de aangename avondzon.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten