woensdag 6 mei 2015

Dinsdag 5 Mei: Borre - Bergan (6 Mei: rustdag)

We wachten weer tot het wat minder aan het regenen is omdat nu alles net weer droog is... Het hele hutje hing vol met kleren en materiaal en nu alles terug droog is willen we dat zo houden.


De boten liggen te wachten tot ze de oliehaven binnen mogen varen.


Studie van een regenworm (tetting) die met dit weer massaal te zien zijn.



We volgen een prachtig bospad naast de zee. Raar: een bos die ruikt naar de zee. Daarna komen we in een bekende straat (zie tweede foto hieronder) van een bekende schilder: Edward Munch in Asgårdstrand.


Zoek de twee linken in dit huisje:




In de namiddag komen we toe op ons adres waar we enorm welkom zijn. Hier hangt het volgende verhaal aan vast: Toen we in Denemarken op Grenenstrand waren kwamen we een groepje mensen tegen die op teambuilding waren. Eén van die mensen kwam naar ons toe en had grote interesse in waar we mee bezig waren. Ze gaf haar kaartje en zei dat we enorm welkom waren als we in de buurt zouden zijn. Bijna twee weken later zorgden we ervoor dat we aan haar deur zouden staan. Er lag een briefje op de deurmat: "De deur is open, steek de haard aan, het deeg voor de wafels staat klaar. Geniet en eet. Maak het naar jullie zin en doe alsof je thuis bent". Dat deden we dus: wafels eten, iets drinken, de haard aansteken, een douche nemen. 


We mogen hier zelfs tweemaal slapen. We laten de wasmachine draaien, slapen in gewone lakens, genieten van warmte, gezelligheid, een lange douche, gewone zachte handdoeken, haardvuur en lekker eten. Even een normale situatie, een rustpauze om er morgen weer in te vliegen. 

Voor morgen: een gelukkige verjaardag schat!!!

5 opmerkingen:

  1. De eerste link dacht ik was het beeldje met de schreeuw, de tweede? Dat huisje met de blauwe ramen dat noemen wij het peperkoekehuisje maar dan zonder heks en wel met Sneeuwwitje. Er bestaan nog goede mensen hé in deze tijden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi !
    Hier is een briefje van de peperkoek huis . Ik hoop dat je een pauze in hun lange fietstocht . Het was leuk om je te leren kennen .

    Knijp Ingunn ( heks )

    BeantwoordenVerwijderen
  3. goed bezig Sandertjes.
    superleuk om jullie avonturen mee te volgen
    geniet nog van jullie tocht, van elkaar, en hopelijk ook van de zon
    grtz. Randy en Melissa

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 't Is ondertussen al weer gepasseerd maar toch een gelukkige verjaardag Fré! Geniet van Noorwegen!!

    BeantwoordenVerwijderen