donderdag 28 mei 2015

Maandag 25 Mei: Hauge - Lædre

Na bijna 24 uur in deze kleine ruimte te zitten met vijf personen, een kleine verwarming, geen sanitair en bijna geen slaapplaats wegens de regen zijn we blij dat de deur open kan. De regen lijkt verdwenen te zijn en plaats te maken voor de zon. We werken nog even aan de fietsen (remblokken vervangen en kettingen smeren) terwijl er nog af en toe een bui is.



Pas tegen de middag klaart het volledig op en mogen we weer genieten van een ander soort landschap. We zien landbouw, schapen, veel gras en lage bomen. De hellingen blijven heel pittig (geen langgerekte maar heel stijl) maar de rotsen minder hoog. 


We komen mensen tegen die tot twee jaar geleden altijd in België gewoond hebben en die de stap gewaagd hebben. Ze stellen het hier heel goed. Wij stappen af, met wat motivatie van de mevrouw komen de kindjes achter (ze hebben het wat gehad met uitstappen op hellingen, wij ook trouwens...)


Even voorbij die dame een prachtig zicht op onze vertrouwde Noordzee. Een prachtig en gezellig klein dorpje met 'syklist velkommen'.









Onbeschrijfelijk...




We krijgen weer te maken met grillige rotsen, gravel en klimmetjes. Deze klimmetjes bezorgen ons een prachtig zicht en een glimlach op het gezicht na het vloeken en zweten en puffen op de hellingen.




Na weer bijna een uur zoeken naar een kampeerplaats in het wild stoppen we bij een 'viewpoint' met toilet (geen drinkbaar water en dus even paniek) en een prachtig uitzicht. 



Nog iemand anders had dit blijkbaar ook op het oog waardoor we door een hekje lopen naar een bezienswaardigheid even verderop. 'Bekkekvern' (watermolen) heet dit huisje. Door de snelheid van het toekomende water van hogerop draaien de betonnen maalplaten in dit huisje over elkaar om het grove meel fijn te malen. In 1858 gemaakt en tot 1945 in gebruik genomen. Van het stromende water maak ik gebruik om de afwas te doen om ons eigen drinkwater te sparen.


Met de regen die in de lucht hangt en huisje even wat op te frissen besluiten we daar de slapen. Net boven op het stromende water, ben benieuwd wat dat gaat geven... (100 keer naar toilet deze nacht?)

1 opmerking: