zaterdag 2 mei 2015

Zaterdag 2 Mei: Kostereilanden - Strömstad - Seläter

Vandaag niet veel fietsen.  Misschien 7 kilometer.  We brengen onze dag door op het eiland.  In de verte zien we Noorwegen al liggen.  Het weer op het eiland is fantastisch.  Boven ons is het blauwe hemel en overal rond ons in de verte zijn er gigantische donkere stapelwolken.  We nemen onze tijd want hebben onze ferry pas om 16.40 terug naar het vast land.  Dus doen we een wandeling rond het eiland.





Geen moment heb ik ze horen vragen achter een koek of iets anders.  Ze hebben zich rot geamuseerd met op de rotsen te klauteren.





En Feline met haar korte beentjes die deed ook haar best.






Middag pauze achter een rots uit de wind met de smoel in de zon.





Dit was het eiland.  Terug naar het vaste land.  Morgen de grens over naar Noorwegen.
Terug een hoofdstuk afgesloten.  Terug een nieuwe munt.   Het einde komt naderbij, het is nog eventjes maar we zijn toch bijna in het land van ons eindpunt.  Iedereen vertelt ons dat het nog zwaarder en heuvelachtiger dan Zweden is.  We zullen zien wat ons te wachten staat en hoever we het zullen kunnen uithouden.  hopelijk tot het einde.
Het is niet altijd even gemakkelijk.  Zowel fysisch als mentaal.  De kinderen werken niet altijd mee zoals wij het willen.  We leven nu bijna 6 weken 24/7 bij elkaar en soms zou je toch eens een moment voor jezelf willen, maar dat gaat niet altijd.  zeker niet met onze drie kleine kinderen.   Maar ik ben blij dat ik ze hier bij me heb.
Het is tijd om te slapen.
Zoals je al weet hangt deze blog af van Wifi momenten. Dus...  afwachten.
groetjes en tot later
Jana&Frederik


5 opmerkingen:

  1. ik hoop ook voor jullie dat het lukt tot het einde! maar nu al straf aangezien je al in Noorwegen geraakt bent..! veel courage met het overwinnen van het terrein, met hier en daar hopelijk een minimomentje voor jezelf, meewerkende kindertjes en power in de benen! :)
    en ondertussen is de familie uitgebreid met een Thelma'tje!
    vele groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Natuurlijk gaan jullie door tot het einde! We verwachten niets anders! Voor ons is het hier anders wel heel rustig, geen gehuil bij de buren! We missen jullie wel maar het is fantastisch dat jullie dit doen door weer en wind. We genieten iedere keer van de nieuwe foto's en verhalen! En nu op naar Noorwegen !!!!
    By the way : mama eend zit bij ons met haar 4 kleintjes want de kraaien en eksters lagen al op de loer! Zo schattig om te zien! 'k Zal een paar foto's trekken maar 'k kan ze wel niet doorsturen. Groetjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Sonja, anders moet je eens een fotootje doormailen naar: fredsand@skynet.be alvast bedankt

      Verwijderen
    2. Okidoki! Zal straks nog eentje maken. Helaas is er al een kleintje overleden. Toch gepakt door de draad door een kauw. De andere 3 zitten nu met hun mama bij de duiven.

      Verwijderen
  3. Jättefin och jätterolig äventyr! Jag är svartsjuk på ni resa. Enneuh tå det lugnt e!
    Misschien kunnen jullie al wat Zweeds om het te vertalen...
    Ik zie alleen maar prachtige foto's. Hopelijk worden de mindere momenten genoeg afgewisseld met de mooie momenten.
    Vele vele groetjes aan de kids en als het maar even kon dan kwam ik maar al te graag jullie kids voor een aantal uur entertainen zodat jullie een moment voor jullie zelf kunnen hebben.
    Ik blijf jullie volgen! Het is alsof we zelf wat meereizen.
    Hejdå!
    Hälsingar Annelie och Hannes

    BeantwoordenVerwijderen