zondag 24 mei 2015

Maandag 18 Mei: Mandal - Lindesnes fyr

We staan op met mooi weer en plannen vroeg te vertrekken.  Dit lukt ook aardig.



Gisteren kwamen we op de camping waar we sliepen twee mannen Gundar en Kurt (Zweden) tegen die ook met de fiets de NSCR doen. Heel leuk om met hen te praten. Naast hen kwamen we nog een Duitser tegen die aan zijn laatste stuk van de route bezig is. De Zweden zeggen dat we Lindesnes fyr moeten bezoeken en dat gaan we doen. We wijken even van de route af en doen die lus erbij vandaag.




Ondanks een foute route, fietsen we toch vlot door, en komen met een kleine omweg terug op de route. Tijdens het nemen van onze middagpauze lopen we wonder boven wonder de twee Zweden terug tegen het lijf! Het weer slaat om maar net geen regen.








Het is een zéér zware lus naar de vuurtoren (stond niet op onze kaart dus we hadden er geen idee van!) maar gelukkig de moeite waard. Onderweg komen we de Zweden opnieuw tegen en voor het eerst op deze reis worden we gefilmd! We bezoeken samen met hen de vuurtoren en wisselen nog enkele verhalen uit.













We keren terug en gaan op zoek naar een hut want het zit zwart. Net aan de receptie aangekomen begint het te stormen en dit de hele nacht.

1 opmerking: