vrijdag 15 mei 2015

Woensdag 13 Mei: Nidelv - Svennevig

Bewolkt maar er valt geen regen uit de lucht: dat is ook al veel!


Onderstaande twee foto's zijn genomen op dezelfde plaats: eentje aan de rechterkant en eentje aan de linkerkant... Dit land heeft ons al doen verbazen op veel vlakken: vooral de natuur maar ook het weer.




Middagpauze nemen we op het kerkhof. Dit kerkje werd ons aangeprezen door onze kaart en het was er prachtig.  Het was overal redelijk bewolkt, maar wij aten in de zon.


Land- en tuinbouwschool in dit dorp: alles ligt er mooi onderhouden bij. De laatstejaarsstudenten dragen een maand aan een stuk tot zondag (Nationale feestdag hier: 17 mei) een rode salopette volgens traditie die ze zelf mogen beschrijven of bewerken.



We volgen de oude E18, nu de 420, die vroeger te druk was om er te fietsen. Nu is het eerder met momenten een autoloze baan.  Prachtig en minder zwaar dan de te volgen fietsroute. We vinden (op aanraden van het informatiekantoor in Grimstad) een prachtig en idyllisch plaatsje om onze tent op te zetten. Gelukkig dat we onze shelter bij ons hebben: regen en geen afdak om onder te schuilen.





Juliette wast de sandalen nadat ze beiden een poging gedaan hebben om pootje te baden. Na 10 seconden waren ze er al uit: te koud...


Bovenstaande foto's en onderstaande spreken voor zich...
Ik las nog nooit eerder een boek bij zo veel verschillende soorten lucht / hemel.


1 opmerking: