maandag 8 juni 2015

Zaterdag 6 tot 8 juni: Eiland Ombo Jørstad

Wat minder mooi weer maar toch genieten we van de rust en het uitzicht. Er valt hier niet veel te beleven waardoor we rust nemen en alles terug op orde brengen (fietstassen uitwassen, alle kleren op orde, kleren plooien, fietskar stofzuigen en uitwassen vanbinnen en vanbuiten, wat is er nog op voorraad en wat niet, …). We plannen onze laatste tien dagen op dit prachtige land.

We krijgen fotoboeken mee van de eigenaar van dit huis en zien een hele evolutie van dit huis en het huis ernaast. Vroeger was het een winkel nu is het een huis met appartementen, aanlegsteiger, eigen kade met boten en tafels met afdak om je vis te kuisen.




Meeuwen en vissende Duitsers.


Na de middag gaan we op zoek naar de slapende trol.  Als je er onder rijdt moet je stil zijn dat je hem niet wakker maakt.  De kinderen zijn onder de indruk en zwijgen voor het eerst.
Allé voor eventjes dan toch...




De kinderen genieten van de zee, de vissen, de zon en het uitzicht.





Met crème, rust en ijs is de voet minder dik maar hij doet nog steeds pijn. Dinsdag 9 juni moeten we toch weer verder op de fiets. We hebben dan nog 9 dagen voor 210 km, dat zou moeten lukken!

Het einde is in zicht van het prachtige Noorwegen. We zullen het land met pijn in het hart verlaten maar komen hier zeker nog terug. Dit wellicht met een mobilhome met fietsen erop. De Noordkaap met de fiets bereiken spreekt ons ook aan, dit doen we in een ander stadium van ons leven.  Als we geen karretjes meer moeten trekken en de kinderen zelf kunnen fietsen.

Denemarken lonkt terug naar ons. Maar ook daar is het niet het platste stuk waar we over moeten.
De terugreis is nog vaag. We fietsen zo ver mogelijk huiswaarts. Maar weten nog niet of dit zal lukken.  Om tot aan onze voordeur te rijden is het tenslotte nog een kleine 1000 km.
We kijken wat we nog kunnen meenemen: Kopenhagen? We wegen af of dit mogelijk is met de kinderen.

Iedereen die zin heeft in een fietsvakantie van enkele dagen mag gerust met ons meerijden. Je kan inpikken in Duitsland, Nederland of België (LF5 route vanaf Maastricht)? We houden jullie op de hoogte via de blog wat onze plannen zijn.

1 opmerking:

  1. Ik zal in een ander stadium van mijn leven waarschijnlijk een all-in- vakantie nemen en genieten !

    BeantwoordenVerwijderen