donderdag 25 juni 2015

18-19 Juni : The Love Boat Bergen - Skørping

We nemen de boot terug naar huis Bergen (NO) - Hirtshals (DK) 17u welteverstaan.
Het vertrek bij onze gastheren is niet zo fameus, het weer toont zich terug van zijn beste kant.  Gelukkig maar van korte duur.



Op de boot is alles dik in orde. Een mooie kajuit, shops, eetgelegenheden, mooi weer,...
Het is gelukkig rustige zee.  Jana vreesde er al voor.  We varen voorbij prachtige stukjes natuur.  We zien de natuur eens vanuit een ander perspectief.  Ook zien we waar we nachten en dagen voordien gefietst en geslapen hebben.

Al is het maar een overzet voor ons is een het een soort van een minicruise. We krijgen af en toe de zon te zien en de kinderen kunnen spelen op de landplaats voor de helikopter.

We slapen als roosjes en worden om 6.30u gewekt dat we om 7.30u op tijd in de haven zullen aanmeren. Zo vroeg uit de veren dus we kunnen lang fietsen!















We fietsen op een goed tempo en nemen de snelste weg richting zuiden. 





Na 110 km komen we aan op onze shelter-bestemming. We hadden er heel wat van verwacht en kregen een hele klasgroep te zien die alle 6 de shelters in beslag namen. Geen slaapplaats dus... We zijn doodmoe na zoveel kilometers. 300 m Verderop hebben we een open plaats waar we de tent mogen opzetten. Maar wat blijkt: overal, echt overal hele kleine mini-mugjes. We blijven rondlopen om ze te vermijden maar de kindjes zitten vol met beten. We doen alles zo snel mogelijk om in de tent te zitten. Daarna een half uur mugjes doodslaan voor we gaan slapen. We slapen vredig.

1 opmerking:

  1. Citronella voor de muggen een wondermiddel ! 1 druppeltje op je hoofdkussen en weg muggen!

    BeantwoordenVerwijderen