woensdag 17 juni 2015

Maandag 15 juni - 17 juni: Bergen - Søreidgrend

We verlaten de jeugdherberg en laten onze bagage staan om de stad te verkennen. De zon schijnt, waw!




Bergen is omringd door 7 bergen. De hoogste is Ulriken. Bergen is de op één na grootste stad van Noorwegen.



We nemen 'The Fløibanen Funiculaire'. De meest populaire attractie: start in het centrum en gaat naar de top van de Fløyen berg in 7 minuten. De berg is 320 m hoog (wat ben ik blij dat ik hier niet met de fiets op moet). We willen het niet al te gemakkelijk nemen en doen de afdaling te voet.



Het uitzicht boven op de Fløyen berg is fantastisch. Het is mooi weer dus je hebt een heel goed zicht. 







Tijdens de afdaling allemaal kleine straatjes, vol met houten huizen. Ziet er allemaal heel gezellig uit.


Op het einde van onze toeristendag nemen we de fiets en rijden we richting Spreidgrend. Na ongeveer 15 kilometer arriveren we in een heel gezellige wijk met allemaal nieuwe huizen. Daar worden we enorm vriendelijk onthaald door mensen die we leerden kennen op skireis half maart. We krijgen de hele bovenverdieping en kunnen er ons direct thuis voelen. We blijven hier twee dagen om kleren te wassen, genieten van de kindjes die kunnen buitenspelen en even een 'normaal' leven. 

Dinsdag was een prachtige dag, er is een speeltuintje naast de deur. Juliette en Rosalie reden de hele dag met fietsjes rond. Woensdag regende het de ganse dag. We namen de auto om naar de winkel te gaan. Het deed even raar om na twee en een halve maand nog eens met de auto te rijden. 


2 opmerkingen:

  1. Ja jullie avontuur zit er bijna op ! Die tekst die jullie geschreven hebben vond ik prachtig ! Deze reis vergeten jullie nooit meer. Juliette en Rosalie ook niet denk ik maar Féline zal er niet zoveel van onthouden wegens leeftijd. Wat een flinke meisjes zeg, hopelijk blijft het zo Fré !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Adembenemend, indrukwekkend, bewondering voor… woorden tekort om te beschrijven wat jullie hebben gedaan, beleefd, meegemaakt. En vooral voor de thuisblijvers leuk om jullie op deze manier te kunnen volgen. Als je nog eens in de buurt bent: spring binnen. Werner (Avventura)

    BeantwoordenVerwijderen