vrijdag 24 april 2015

Vrijdag 24 April: Skagen - Frederikshaven

Een kort maar, dankzij de wind, een pittig tochtje.  We sliepen vannacht voorlopig in onze laatste shelter in Denemarken.  Vanavond slapen we op een camping in een hut in Frederikshaven om dan Zaterdag 25 april de overzet naar Goteburg, Zweden, te maken.  We maken gebruik van het zwembad en gaan nog eens met het gezin zwemmen.  Wat doe je anders in een zwembad...


Eventjes gebruikt maken van het toilet in het station.  Toch maar uit je doppen kijken want je moet hier het spoor, zonder signaal, oversteken als je naar de andere kant wil/moet.


Je vindt ze toch overal hé.



Gezellig in het zonnetje, de lunch aan een supermarkt.


Spreekt voor zichzelf denk ik.


Een saaie rit langs een ellenlange rechte baan...


Bij aankomst in mijn naamstad, toch een fotootje waard.


Zo morgen 25 april nog een ochtend wandeling naar het strand.  Om 12u uitchecken en dan tegen 13u naar de terminal en dan om 14u trossen los.  Spannend, een nieuw land, andere gewoontes, een nieuwe munteenheid en een andere taal.  Het land van ABBA, Ikea, Volvo, köttbullar, Björn Borg...
Zweden Here we come

3 opmerkingen:

  1. Hallo gezinnetje,

    Die prachtige lucht en dan de verscheidenheid van natuur , het is een echte reisbrochure ! Dat strand hebben we ook in Bredene hé ? ( slette ) Kijken al uit naar Zweden en de leuke verslagjes en vooral de foto's !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. toeme toch, moet hier precies tweemaal een bericht typen vooraleer het erop komt (nota aan mezelf, volgende keer copiëren) Dus, WAAAAAW dat alles! echt prachtig, met een wandelende duin en al, en het valt mij op, verlaten en weinig of geen volk/toeristen, dat is precies wel jullie ding! Zou het eerlijk gezegd ook wel zien zitten, behalve dan het vele fietsen.. hahahaha :) Die shelters en hutten zien er super gezellig uit, en jullie zien er gelukkig en gezond uit, mooi om te volgen. Geniet van Zweden, en van het on the road zijn! vele groetjes aan het dappere reisgezelschap xxx (copy, je weet maar nooit)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. tis gelukt,
    en nog een -aangepast- gezegde als dessert: "they know where they're going, for the ocean will decide, but it's not the destination... it's the glory of the ride" toch!?

    BeantwoordenVerwijderen