maandag 20 april 2015

Vrijdag 17 april: Lisby - Krike

We worden wakker met de zon op ons gezicht, zalig. Iedereen heeft goed geslapen (gelukkig want we dachten dat het anders ging zijn...) De shelter was proper en door de goeie constructie hoorden we de zee amper en zaten we heel goed beschut tegen de harde wind.




De harde wind blijft aanhouden en heel vaak gaan we maar aan 10 per uur waardoor het lange stukken worden en de kilometers maar langzaam op je teller komen. Voor het eerst begint het landschap te veranderen en is het niet meer plat. We voelen al heel snel dat dit zware kost is. 
Gelukkig krijg je na elke klim een beloning: een prachtig uitzicht. 



Vuurtoren van Bovbjerg: bouwjaar 1877 op het hoogste punt in Bovbjerg: 41 m boven de zeespiegel. De vuurtoren is in het rood geschilderd zodat de zeelui zich niet zouden vergissen dat dit geen kerk is. De toren was pas in de namiddag open. Indien je naar boven zou kunnen kan je 35 km over de Noordzee kijken en 18 kerken tellen op het land.



Juliette moest dringend naar het groot toilet en kijkt uit over het water met witte zwanen.




De meisjes kijken er iedere keer naar uit als we een boot moeten nemen. Door de hevige wind was moesten we ons heel goed vasthouden want de boot ging serieus op en neer.


Het wordt opnieuw laat en we hebben nog steeds geen slaapplaats. We stoppen na de overzet en bekijken de kaart. Alle shelter-slaapplaatsen staan erop en we gaan op zoek naar de volgende.

Opnieuw zoals gisteren moeten we tegen de wind in fietsen en eindeloos lang: verstand op nul en duwen.





Dan zien we plots een klein bordje met een tentje erop: met een inslag naar een plaats (lijkt op een grote tuin) waar je je tent mag opzetten, dat doen we ook. Er ligt hout en er is water dus we maken vuur en eten.







2 opmerkingen:

  1. Familie Robinson 👍🏼👍🏼👍🏼

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij genieten mee van de mooie landschappen en hebben een cavaatje gedronken op jullie gezondheid ! Sten water en vingers in de taart ! Avontuur om nooit meer te vergeten.

    BeantwoordenVerwijderen