vrijdag 24 april 2015

Dinsdag 21 April: Stenbjerg - Ulstrup

Zoals jullie kunnen zien: blauwe hemel, zonnebrand en een zuchtje wind.  Dat wil zeggen: pet op het hoofd, smeren, korte broek en korte mouwen.
Af en toe zien we toch wel wat kunst op het strand.  Hieronder een reuzenkrab aan het Slettestrand.


De haven van Slettestrand.  De boten worden met een kabel en een katrollen systeem gewoon op het strand getrokken.  Hoe ze in zee gaan dat blijft me een vaag vraagteken.


Het blijft zwoegen en zweten op de keiwegels.


Een voorbeeld van een prachtige shelterplaats met een schuilhut.


beschrijving uit het roadbook van Bikeline:
Blokhus tot Løkken 15 km:
Sla de eerste straat rechts in, Støvesvej, links op de hoofdstraat.  Deze straat brengt je naar het strand - niet twijfelen - op naar het strand.  De komende 14 km zijn nu op het vaste zand van het strand.
Tip:  Weet dat de auto's hier ook rijden.  Het is aangeraden om op 20 meter afstand van het water te blijven.

In het begin was er toch wat twijfel en vroegen we mensen of het doenbaar is.  Zeker met onze trailers hadden we wat schrik.  We beslissen om het gewoon te proberen en we wel zouden zien hoe het zou lopen.  Verbazingwekkend lukte het redelijk vlot.  We fietsen iets meer dan een uur over de afstand.  Het beach-biken zat toch redelijk in onze kuiten.




Parkeer problematiek aan de kust, dat kennen ze hier niet.  Je neemt gewoon je auto mee naar het strand.  Kunnen ze in België nog eens een voorbeeld aan nemen, en misschien nog een centje aan bijverdienen, daar waarschijnlijk meer dan de helft er zich zou vastrijden.



Het wilde contrast met het zand van het strand, het groen van de boer.


Na het ritje op het strand, heel belangrijk, al het zand en zoutwater afspuiten of de volgende dag rijd je met een roestbak rond.


Heerlijk, hamburgers met een Carlsberg 'probably the best beer in the world' (allé hier toch).



1 opmerking: