maandag 6 april 2015

Dag 9&10: Dühnen - Wingst

Prachtig weer om deze dag te starten! EINDELIJK!!!













Dikke Bertha:


















Vandaag hebben we een ZOO bezoek in Wingst ingelast.  Een dagje voor de kinderen.
Daar door een korte rit van om en bij de 40 km. Vroeg opstaan en inladen was de boodschap.
Een kleine maar fijne ZOO, heel weinig volk en prachtig onderhouden.  Nadien nog een familiewandeling naar een aussichtsturm die vroeger gebruikt werd om, met signalen, tussen Cuxhaven en Hamburg, te communiceren.  Dit doet me denken aan een wachttoren aan de Berlijnse muur. Zeg maar de voorloper van de telegraaf. Een aardbeientaartje en een Hollandse die daar woont (om even in onze eigen taal mee te spreken) maken de dag (en onze - af en toe - pijnlijke poep en knieën) goed.




Bij aankomst in de jeugdherberg blijkt dat we de enige gasten in de herberg zijn.  Ik krijg onmiddellijk het ongemakkelijke “The Shining” gevoel als we gaan slapen want ook de conciërge is naar huis.  Paasvakantie, en geen enkele gast in dit 208 bedden tellende herberg.  Ongelofelijk, maar het blijkt zo te zijn.  Iedereen boekt liever een overnachting aan de zee.  We verblijven in een prachtige omgeving met verschillende mogelijkheden om onze kinderen te entertainen. We beslissen om hier een extra nacht te blijven en een dagje quality time met de kids door te brengen.  





Een 'actief bos': spelletjes, geuren snuiven, scrabble spelen, speeltuigen, schaken, theater.


Paaseierenraap van de gemeente, speelpleinen, rodelbaan, met een bootje op het water. We gingen ook naar het plaatselijke zwembad die prachtig was en kwamen volledig tot rust. Heel belangrijk item om deze - onverwachte - extra dag in te lassen was of de televisie wel werkte in de jeugdherberg zodat de papa naar de ronde van Vlaanderen kon kijken.  Twee vliegen in één klap. De meisjes reden met fietsjes rond en speelden op het speelplein van de jeugdherberg.



Rodelbahn:

2 opmerkingen:

  1. Iedereen ziet er heel gelukkig uit! Metie is blij 😉👍

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahaha, the shining-gevoel, kzag het al voor mij :)
    heel leuk om te lezen en te volgen, tof dat jullie dat doen!
    vele groetjes en aan Jana een -nogal late- gelukkige verjaardag! xx

    BeantwoordenVerwijderen