maandag 20 april 2015

Donderdag 16 April: Søndervig - Lisby

Voor vertrek uit de camping gelukkig een speeltuin moment om ons eventjes uit te leven terwijl mama & papa de boel aan het organiseren zijn.
Deze taart op de foto is voor ons neefje Sten: vandaag 1 jaar!


 Boeren kennen hier precies toch wat van kunst...


We fietsen vandaag door ellenlange stukken baan door prachtige landschappen.
De wind op kop maakt het er niet makkelijker op.


Soms hebben we geluk en is het geasfalteerd, soms minder geluk en dan zijn het verharde wegen vol met keien.  Maar daarom niet minder mooi!


We fietsten vandaag zeker 20 kilometer langs duinen die ons scheiden van zee en wind.  En de wind die blies echt wel hard in het gezicht.  Precies of ik bij ons thuis langs de kustbaan tussen Wenduine en De Haan aan het fietsen was.



Soms spreken ze hier ook een beetje 'Vlaams':



Na die kilometers lange baan tegen wind zijn Jana en mijzelf volledig kapot en beslissen om de tocht wat in te korten.  We vinden een Danhostel op onze weg en beslissen om daar te overnachten. Dit zijnde rond 17.30u.  Daar stik kapot aangekomen, je zal het ook nooit anders zien, volzet.  De mensen die daar zijn, super vriendelijk, helpen ons aan een ander adres 500 meter verderop. Helaas, niemand thuis.  De deuren niet op slot dus beslissen we om een halfuurtje te wachten tot er misschien iemand thuis komt.  Maar helaas... Plots een rode auto die ik doe stoppen om te vragen of ze ons toevallig niet verder kunnen helpen.  Twee jonge gasten op weg naar de sportclub of zo.  Eén van de twee vraagt ons of we slaapzakken mee hebben, wat zo is, en verwijst ons naar een shelter aan het strand.  We gaan in op zijn voorstel en vinden een prachtige slaapplaats.  Geen luxe maar puur natuur, 'into the wild'.



Feline voelt zich er meteen thuis.



Een avondwandeling op de dijk, weliswaar zonder toeristen.



 De Denen komen hier samen, zoals wij samen komen op café, maar dan op het strand.


Helemaal alleen aan het strand met een prachtige zonsondergang.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten