maandag 6 april 2015

Dag 8: Nordenhamm - Dühnen (Cuxhaven)

Waw, de eerste dag die we beginnen in de zon. Zalig: geen handschoenen, skibroeken, regenbroeken, regenjassen, overhandschoenen, mutsen en noem maar op. Voor het eerst halen we onze zonnebrillen boven en genieten we van het prachtige weer. We zien elke dag prachtige natuur en landschappen maar met de zon erbij is het nog veel mooier.  Na het nemen van een Ferry te Blexen komen we aan in Bremerhaven.  



We fietsen voorbij "the Anthem of the Seas" van Royal Carribean.  Het laatste, modernste en grootste cruiseschip van de rederij die in Bremerhaven aangemeerd ligt om af te werken.


We rijden langs een containerkaai waar 15 containervrachtschepen achter elkaar kunnen aanleggen: wel vijf kilometer lang, gigantisch. De grootte van de schepen zijn echt enorm. Ook in deze haven ligt het allergrootste cruiseschip tér wereld. Ze zijn het momenteel nog aan het afwerken maar wat een reus! Het is heel leuk dat er ook in deze haven fietspaden liggen die goed bereikbaar en berijdbaar zijn. 



Toch één dochter die kan slapen op de aanhangfiets.


Na elk bochtje of huizenblok of dorp kunnen we toch een eetplaats naar ons hart vinden: geen volk, kindjes die kunnen spelen en rust!



Uitzicht vanuit de uitkijktoren.




1 opmerking: