zondag 12 april 2015

Dag 16: Niebüll - Emmerlev Klev

Na een moeilijke ochtend voor de kinderen moeten we toch opstaan om te gaan ontbijten.




Onze laatste DJH in Niebüll bij vertrek.



We rijden vandaag zonder geplande overnachtingsplaats Denemarken tegemoet.  Via Aventoft, het laatste Duitse stadje, steken we de grens over.  Het lijkt hier wel één grote drankdiscount.  De laatste kilometer voor de grens is het de ene drankcentrale na de andere.  You can guess why.  Naast drankcentrales vond ik hier ook nog een hele mooie fietsenwinkel, ongelofelijk voor zo'n klein dorpje.



We maken een kleine omweg via Tønder.  Een gezellig klein stadje.  Hier is er een zeppelin museum in een oude legerbasis waar, tijdens WOI het grootste zeppelin garnisoen van N-Europa gevestigd was.  Dan via MøgelTønder naar Hojer om dan in Emmerlev Klev een camping te zoeken.
En ja hoor, het is korte broeken weer...








We beslissen om een Hytter te boeken.  Aangezien het heel de nacht geregend en zwaar gewaaid heeft blijkt dit een goeie zet te zijn.
Als ik onze broodjes - voor het ontbijt - ga bestellen blijkt de camping uitbater een oude bekende te zijn.  Hij is kapitein op de binnenvaart in Nederland geweest waar ik vroeger als matroos nog gewerkt heb, wat is de wereld toch weer klein.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten